Semiluni cu vanilie
(Vanillekipferl)
Ingrediente:
560 g făină
160 g zahăr
400 g unt (sau margarină, dar mai bine unt)
200 g alune măcinate sau arahide (tot măcinate). Pot fi folosite si nucile...
100 g zahăr aparte, în care să se scalde prăjiturile
scoase din cuptor. Zahăr poate fi şi pudră, după preferinţă.
4 pacheţele de zahăr vanilat
Timp de lucru: 1 oră. Grad de dificultate: mediu.
Mod de preparare:

După scoaterea lor din cuptor, urmează tăvălirea prin
cele 100 grame de zahăr amestecat cu zahărul de vanilie. Zahărul ar putea fi o dată şi pudră. Numai să nu devină obişnuinţă. Operaţia fiind încheiată, ele vor fi lasate la răcoare. Ceea ce urmează, nu mai trebuie să descriu.
În cazul în care nu vă place, trebuie să vă convingeţi
de un lucru: nu v-a ieşit! Recomandarea mea este simplă: mai încercaţi! Şi asta
până când o să vă placă. Nu să le faceţi, ci să le mâncaţi cu toată pofta.
Traducere, prelucrare şi adăugiri personale: Cristian
Diac
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu