luni, 16 aprilie 2012

La multi ani, Sanctitate!

Ad multos annos!
16 aprilie 2012
85 de ani





          Sfântului Părinte, Papa Benedict al XVI-lea, celui care stă pe Scaunul lui Petru, în fruntea Bisericii Romano-Catolice, din inimă un mare "La mulţi ani!" Să-l asiste Duhul Sfânt în orice activitate cu inspiraţia sa şi Maria, Mama Bisericii, să-l ocrotească şi să ni-l păstreze simplu şi profund! 
         De la Papa Leon al XIII-lea încoace, este cel mai longeviv papă. Îi mulţumim Domnului că ni l-a dat. Îi mulţumim lui că a dăruit atâtea Bisericii. Imaginea de mai sus arată o personalitate senină, pătrunsă de solemnitate, un om familiarizat cu sacrul şi cu Dumnezeu. Ceea ce personal admir enorm la acest papă este simplitatea expresiilor cu care se prezintă. Îl el se ascunde însă un titan la Bisericii, un teolog de vârf al timpului nostru, un om al echilibrului, un apărător al valorilor creştine. Povara anilor se simte în mişcările lui. Luciditatea lui nu poate fi pusă la îndoială de nimeni. 
Cine nu i-ar recunoaşte fineţea umană, rafinamentul exprimării, măreţia gesturilor sacre? 
Pentru puţin amuzament şi pentru a vedea cât este de supus la vârsta lui limitelor rezistenţei trupeşti, voi face trimitere la un mic videoclip unde Sfântul Părinte, chiar în mijlocul unei celebrări, la Malta, aţipeşte. Felul în care revine la celebrarea este înduioşător! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu