miercuri, 19 februarie 2014

33 de ani...





     În puţine cuvinte n-aş vrea altceva decât să pot să încheg o rugăciune. Ceea ce scriu este aşadar la adresa lui Dumnezeu. Îi mulţumesc în modul cel mai simplu şi mai sincer pentru tot ce a binevoit să fie în mine şi prin mine. Din clipa în care am început să trăiesc în această lume şi până astăzi se împlinesc 33 de ani. Nu mă interesează dacă în momentul de faţă mă plasez înaintea jumătăţii vieţii sau dincolo de ea. Nu sunt preocupat de estimări, de bilanţuri sau raţionamente pământeşti. Nu stărui cu privirea nici în trecut, nostalgic, nici în viitor, visător. Mă uit în viaţa mea trecută şi prezentă cu ochii din suflet, şi nu pot să nu-l văd pe Dumnezeu intens în ea. Să-l văd în atâtea cuvinte, în atâtea tăceri, în atâţia oameni, în atâtea locuri, în atâtea schimbări, în atâtea celebrări, în atâtea rugăciuni și chiar în lipsa lor, în clipe de lumină, în ceasuri de ispită, în împărtăşirea cu mine şi în împărtășirea cu ceilalţi. M-am simţit de multe ori singur, însă niciodată singur de Dumnezeu. A fost în mine ca mângâiere, a fost şi ca încurajare, a fost ca reproş, a fost şi ca alinare, a fost ca soare, a fost şi ca ploaie, a fost ca certitudine, a fost şi ca îndoială. A fost în atâtea feluri... Mereu a fost cu mine, chiar şi când eu n-am fost cu El. Înaintea lui îmi plec cu reverenţă capul, simţindu-mă pătruns în toate părţile fiinţei mele de privirea lui.
    În cursul dimineţii, mi-au venit în minte cuvintele din staţiunea a doua a Căii sfintei Cruci: "după ce a aşteptat-o şi a dorit 33 de ani, Isus ia acum crucea pe umerii săi ca pe un steag al luptei sale". Numărul anilor de viață pe care  îi am, au o relevanţă cristologică. Am făcut referință la Isus pentru că un preot trebuie să se ostenească în viață să-i semene lui, chiar și atunci când își recunoaște că parcă nu a reușit deloc. Să-mi port crucea îmi doresc și eu astăzi! S-o port cu recunoştinţă oricât s-ar îngreuna! Să-mi port crucea preoţiei mele, cu conştiinţa că una mai frumoasă şi mai solidă nu mi-ar fi putut da Dumnezeu! Îmi doresc astăzi deci să fiu un obedient purtător al crucii cu care m-a "înzestrat" Dumnezeu.
     Lui îi mulţumesc pentru tot. Cuvântul "tot" e mic, dar el include... tot. Îi mulţumesc pentru mulţii oameni dragi cu care mă însoţesc pe cale. Adevărate binecuvântări! Îi mulţumesc acum pentru toate dăţile când n-am ştiut să-i mulţumesc! Nu ştiu cât de mult s-a făcut până acum vizibil prin mine pentru ceilalţi oameni, însă astăzi îmi doresc ca prin ceea ce fac și vorbesc, să nu îngreunez vederea chipului lui în mine. Tot ce cuprind aceşti 33 de ani îi ofer Domnului! El să primească iubirea, încrederea, fidelitatea şi toată slujirea mea pentru toţi anii care se vor adăuga acestei vârste. Amin.

Un comentariu:

  1. Parinte Cristian, Domnul sa reverse din belsug bucurie si pace in inima! Statornicia si disponibilitatea in slujire sa va insoteasca in toate zilele vietii. Va incredintez Preacuratei Fecioare Maria!
    Schön, dass es dich gibt! E frumos ca existati!

    RăspundețiȘtergere