marți, 1 octombrie 2013

Am ieşit la o plimbare...

...şi am întâlnit toamna pe cale.
 
 
 
Nici frumuseţea primăverii şi nici cea a verii nu are graţia/ Pe care am zărit-o în al toamnei obraz. - John Donne
 
 
 
Toamnă a deliciilor ! Sufletul meu cel mai adânc este cununat
cu ea; dacă aş fi o pasăre, aş zbura de-a lungul întregului pământ în căutarea a noi si noi toamne. - George EliotOctombrie este o simfonie a permanenţei şi schimbării. - Bonaro W. OverstreetToamna îţi câştigă sufletul întru totul prin apelul ei mut la compasiune faţă de descompunerea ei.- Robert BrowningFiecare om trebuie să îşi găsească timp, să se aşeze şi să privească caderea frunzelor. - Elizabeth Lawrence

2 comentarii:

 1. Asa, ma gandesc a vrut Dumnezeu in toata intelepciunea sa, ca natura sa impartaseasca si sa insoteasca prin frumusetea ei drumul fiecarui om. Imi amintesc de imaginile din manualul de limba romana din clasele primare care ilustrau atat de minunat sub chipul a patru doamne fiecare anotimp.Una avea o rochie alba presarata cu fulgi de nea, ne dadea de inteles ca este Iarna si cu privirea nu de gheata, ne atragea atentia ca trebuie sa ne pastram candoarea si gingasia. O alta inconjurata de flori, fluturi si pasarele ne incanta privirea. Era lesne de inteles ca era mult asteptata Primavara cu verdele ei crud si care ne asigura ca iarna a trecut si intarea speranta ca totul incepe la o noua viata. Vara, era o doamna ce se insotea cu soarele, cerul senin si bucuria copiilor. Zambetul ei parca ne invita sa avem o inima vesela si calda! Si nu cea din urma doamna, era Toamna. Se bucura din plin impreuna cu oamenii, care strangeau recolta bogata. Am invatat atunci un lucru:dupa munca si rasplata si ca la urma intotdeauna se strang roadele!
  A venit toamna! Domnul sa dea sufletului nostru bucuria unei toamne bogate in haruri!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O frumoasa descriere lirica a celor patru anotimpuri, cu trairle pe care sufletul nostru le are penttru fiecare dintre ele. Va multumesc! sa dea Domnul bucuria unei toamna bogate fiecaruia dintre noi!

   Ștergere