vineri, 31 mai 2013

Ultima zi de mai


Vizita Mariei


      Luna mai începe cu sfântul Iosif muncitorul şi se încheie cu sfânta Fecioară Maria în vizită la Elisabeta. Suntem la capătul unei luni împodobite cu atâtea flori peste care tronează Floarea cerească, Maria. Ne rămâne să o rugăm să ne includă pe toţi în programul ei de vizită. Ea nu se aduce doar pe sine, ci vine împreună cu Isus. Cum să nu ne simţim onoraţi de prezenţa ei? Cum să nu ne placă de ea, din moment ce în fiinţa ei virtuţile sunt toate laolaltă, iar harul divin abundent? Îi mulţumim pentru toate harurile pe care ni le-a mijlocit în această lună, pentru toate clipele de rugăciune, pentru devoţiuni, cântece şi reculegeri, pentru fiecare Bucură-te Marie rostit cu mai multă sau mai puţină evlavie. Păşim împreună cu ea în noua lună, în care ne focalizăm atenţia spre Inima Preasfânta a lui Isus, dar şi spre Inima ei neprihănită.
     Să ne cercetăm atent inima şi s-o aşezăm cât mai aproape de cea a lui Isus! Un om cu o inimă bună e mai mult decât mulţi oameni cu inteligenţă ascuţită. Ne pregătim să luăm aminte la cuvintele lui: învăţaţi de la mine căci sunt blând şi smerit cu Inima! Slăbeşte intensitatea învăţării în şcoli. Pluteşte în fiecare clasă vacanţa, ca să fie mai liberă mintea şi dispoziţia de a învăţa ceea ce vrea să ne predea Isus.
    Spre audiţie, vă propun un frumos cântec marian, în limba germană, intitulat "Noi mergem spre Mama harurilor", pentru care merită oferite trei minute de linişte.  
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu