duminică, 24 iunie 2012

Ioan este numele lui





Naşterea Înaintemergătorului


     Sărbătorim astăzi naşterea marelui Ioan Botezătorul. Măreţia lui este scoasă în evidenţă de toate evangheliile, iar cuvintele cu care îl caracterizează Isus Cristos trezesc în noi admiraţie faţă de cel care a avut misiunea unică de a-l arăta pe Mesia venit între oameni. Ioan este mare pentru că el a avut vocaţia de a-l face cunoscut pe cel mai Mare, pe Fiul lui Dumnezeu. 
     Naşterea lui este vestită de înger, numele lui e fixat de Dumnezeu. Ioan este prescurtarea numelui ebraic Iohanan şi înseamnă Dumnezeu este milostiv. Numele lui înseamnă un program pe care Dumnezeu îl împlineşte în istorie prin activitatea lui. Ioan încheie Vechiul Testament şi deschide Noul Testament. El este un subiect de frontieră, de răscruce, ce stârneşte interogaţii în cei prezenţi la naşterea lui asupra viitorului său. Vecinii se umplu de bucurie şi îl preamăresc pe Dumnezeu.  Sărbătoarea Naşterii lui Ioan să fie şi pentru noi un prilej de a ne bucura în Domnul şi de a ne gândi la rosturile pe care le-a fixat Dumnezeu pentru viaţa noastră. Nu avem măreţia vocaţiei lui, dar în mod sigur avem şi noi o vocaţie; nu-l putem arăta cu degetul pe Isus pe pământ, dar putem să facem să transpară în purtarea noastră trăsături din viaţa Mântuitorului; venirea noastră în lume nu s-a petrecut într-un cadru extraordinar, dar a fost la fel de gândită de Dumnezeu ca şi a lui.   O sărbătoare frumoasă tuturor şi milostivirea lui Dumnezeu asupra tuturo celor care poartă numele Ioan.
 

Un comentariu:

  1. Se va chema IOAN ,zise Zaharia si indata a inceput sa vorbeasca din nou ,laudand si preamarind pe Dumnezeu . Ioan este cel care l-a botezat pe Isus si umbla prin pustiu ,nici macar imbracaminte nu avea ,doar o piele de animal si o centura cu care se lega la mijloc ,acesta era IOAN BOTEZATORUL !!! O zi binecuvantata si dvs. parinte ,frumoasa si aceasta scurta introducere din viata acestui mare sfant . VA MULTUMESC !!!!!

    RăspundețiȘtergere