miercuri, 26 decembrie 2012

Liturghie - Sf. Ştefan

 
 
 
 
...în biserica parohială Weizberg (Weiz)
 
 
 
    
     În a doua zi de Crăciun, Biserica priveşte spre primul martir al lui Cristos: sfântul diacon Ştefan. Ieri am celebrat iubirea lui Dumnezeu pentru noi, oamenii, arătată în minunea Pruncului din iesle, astăzi celebrăm iubirea unui om pentru Dumnezeu; ieri naşterea Fiului lui Dumnezeu pentru viaţa pământească, astăzi naşterea diaconului Ştefan pentru viaţa cerească. Registrul de asemănări între aceste două zile  poate continua. Sunetele frumoaselor cântece de Crăciun nu trebuie să înceteze astăzi, deoarece ele cântă bucuria venirii Mântuitorului la noi oamenii, eveniment care cere mărturia noastră de credinţă. Privim la sfântul Ştefan cu respect şi veneraţie pentru lecţia de credinţă pe care ne-o dă în fiecare an. Avem în faţă un bărbat pentru care adevărul nu este o ecuaţie şi nici o propoziţie verbală volantă sau schimbabilă în funcţie de circumstanţe şi de oportunităţi, ci o Persoană, una divină: Isus Cristos. Pentru această Persoană, exemplul lui ne spune că merită să-ţi dai şi viaţa. Avem în sfântul Ştefan un creştin căruia iarăşi trebuie să-i mulţumim pentru lecţia pe care ne-o dă, chiar în actul suprem al vieţii lui, în materie de iertare. E un erou, un om de faptă şi cuvânt, un adept de seamă a lui Isus Cristos în care el vede împlinirea tuturor profeţiilor Vechiului Testament! Lăudăm cerul pentru figura acestui sfânt al creştinismului primar şi îl rugăm pe Isus să fim şi noi fermi în problemele legate de credinţă, fără reţineri atunci când e vorba de apărarea lui Cristos de vorbe sau idei necuviincioase, şi iertători.
 
 
Fotografiile de mai jos redau imagini din sfânta Liturghie pe care am celebrat-o astăzi împreună cu comunitatea parohială.
 
 












Steaua din imagine este o lucrare facută in diferite etape de către copiii din parohie, în cele patru duminici ale Adventului

Un comentariu:

  1. Gelobt sei Jesus Christus!!

    Se vede treaba ca omul sfinteste locul!!!!
    Cu chipul luminos asa cum va stiu si inconjurat de tineri asa cum va sta bine!!!
    Har si Binecuvantare!!!

    RăspundețiȘtergere