joi, 15 august 2013

Cânt adus Mariei







    Gândindu-mă la sărbătoarea de astăzi, la Maria, la tot ceea ce am învăţat şi citit, sau ascultat, sau auzit despre ea, parcă îmi lipseşte imboldul de a începe să scriu, dându-i atâta dreptate Chiarei Lubich pentru ceea ce spunea, şi anume că Maria este mai curând subiect de contemplaţie decât de discuţie.
E uimitor câtă veneraţie poate să primească, câte cântece i se pot dedica, câtă gânduri sublime se pot formula despre ea. Fiecare ţară vine cu zestrea proprie de cântece, fiecare generaţie cu sfinţii ei mariani, fiecare epocă cu creaţiile ei artistice.
    O lăudăm pe măreaţa Doamnă a Cerului, pe Mama noastră pentru că altfel nu putem, pentru că nu ne simţim compleţi fără imaginea şi cinstirea ei; pentru că profilul nostru creştin ar fi altfel sărac; pentru că inima ne-ar fi de atâtea ori neîncălzită de gingăşia şi bunătatea ei maternă dacă ea ne-ar lipsi. Este în ceruri glorificată şi este atât de mult pe pământ; este înveşmântată cu slavă şi în acelaşi timp cu toate grijile şi trudele pe care le poate acumula existenţa umană a copiilor ei; este plină de fericirea celestă şi totuşi pe chipul ei sunt şi lacrimi; este compania noastră pe drumurile sinoase ale vieţii şi icoana pe care o privim şi în care ne contemplăm ţinta.
    Maria este atâtea...Când ne vom sătura să o cinstim şi să-i cântăm? Niciodată!
    Niciodată, frumoasă şi dulce Marie!  
 
 

2 comentarii:

  1. Aici pe pamant atata timp cat in familiile noastre bunicii se vor ruga sfantul Rozariu,parintii vor cere ajutorul in implinirea datoriilor si ii vor invata pe copii lor sa se inchine cu sfiala inaintea unei icoane sau a unei statui a Mamei ceresti... niciodata nu va inceta lauda adusa Ei! ...cu ardoare sa o preamarim impreuna cu toti sfintii si ingerii in fiecare zi cat mai ales in patria cereasca! Melodia ...e minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte adevarat ceea ce spuneti. Parintii fac bine sa preia de la parinti, impreuna cu multe alte deprinderi si pe cea a rugaciunii, si sa nu se sfiasca sa o predea mai departe copiilor. In nimic altceva n-a rezidat mai mult intelepciunea bunicilor decat in constanta practica a rugaciunii. Va salut cu drag si va doresc multe binecuvantari ceresti prin mijlocirea Reginei ingerilor! Cu bucurie

      Ștergere